Pörög a Wizz, a román légtérben is

MTI/iho   ·   2023.02.01. 18:30

Tavaly 8,5 millió utast vette igénybe romániai járatain a fapadost, többet mint a koronavírus-járvány előtti időszakban.

Csaknem négymillió utast szállítottak a Bukarestet érintő járatok, mintegy kétmilliót a kolozsváriak, és több mint egymilliót a Iasiból (Jászvásár) induló vagy oda érkező járatok.

Tavaly Bukarest lett a WizzAir legnagyobb bázisa, miután decemberben egy repülőgéppel 16-ra egészítették ki a román fővárosban állomásozó flottát. A diszkont légi társaság növelte romániai alkalmazottai számát, így több mint kilencszáz pilótát és 350 légiutas-kísérőt foglalkoztat. A legnagyobb romániai légi társaságnak számító WizzAirnek nyolc bázisa van Romániában, a már említett bukarestin kívül Bákóban (Bacau), Kolozsváron, Craiován, Iasiban, Nagyszebenben, Suceaván és Temesváron működtet bázisokat.

A WizzAir tavaly összesen 45,7 millió utast szállított valamennyi járatán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.