Razzia Európában, gyorshajtók Magyarországon

iho/közút   ·   2012.08.09. 08:29

Július 23—29. között zajlott az az útmenti razzia-sorozat, melyre a nemzetközi TISPOL European Operation Bus and Truck elnevezésű kampány keretében a kontinens 25 államában, köztük Magyarországon került sor – olvasható a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének hírlevelében.

A rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság emberei, akik ezúttal alaposan „rászálltak” a külföldiekre, most főként a turistabuszokra és a tehergépjárművekre fókuszáltak. Az eredményeket az ORFK-OBB tette közzé internetes portálján.

Mint ebből kiderül: az egyenruhások közel 14.000 tehergépjárművet és több mint 800 buszt ellenőriztek. A buszoknak háromnegyede volt külföldi, a tehergépkocsiknak pedig 38 százaléka. Legtöbb alkalommal a gyorshajtás okozott gondot (514), de a jármű- és rakománybiztonság is sok esetben kívánnivalót hagyott maga után (214).

Bár a baleseti statisztikák évről évre lassú javulást mutatnak, nem lehet elmenni szó nélkül amellett: az unió közútjain tavaly (2011-ben) 31.665 ember halt meg; ez annyi, mint egy város teljes lakossága. Hazánkban 2012 első felében 277-en estek áldozatul közúti közlekedési balesetnek. – zárul az MKFE hírlevele.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.