Razziáznak a rendőrök

MTI   ·   2011.11.19. 16:32

Kiskunfélegyháza körzetében tartanak fokozott közúti ellenőrzéseket vasárnap a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az ellenőrzés során mindenkit alkoholszondás vizsgálatnak vetnek alá, és ha az alkoholfogyasztás legcsekélyebb mértéke is felmerül, az illetővel szemben eljárás indul, mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra.

Az őrnagy közlése szerint, akinél az alkoholfogyasztás mértéke eléri a 0,8 ezreléket, attól a helyszínen elveszik a vezetői engedélyt, aki ennél kevesebb alkoholt fogyasztott, az 300 ezer forintig terjedő pénzbüntetésre számíthat. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a megye egész területén fokozottan ellenőrzik a gépkocsivezetőket. Bács-Kiskun megyében az utóbbi hetekben több halálos közúti balesetet okoztak ittas járművezetők.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.