Régen kompoztunk már ennyit a Balatonon, mint mostanában

MTI/iho   ·   2021.11.11. 10:15
00_bahart_hajok

Folyamatosan és kiemelkedően nőtt a balatoni komp forgalma az elmúlt években, a várakozások szerint az idén a szállított személyek száma 38, a gépjárművek száma 50 százalékkal lesz több, mint 2015-ben, a kerékpároké pedig megduplázódik.

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közleménye szerint az előzetes adatok alapján a kompon szállított utasok száma az év végére meghaladhatja az 1 millió 375 ezer főt, amire utoljára 24 évvel ezelőtt, 1997-ben volt példa.

A Bahart az idei, 175. jubileumi hajózási szezonjában az elmúlt húsz év legmagasabb utasszámával zárhatja az évet. Az őszi kirándulóidő és a Balaton-parti rendezvények is hozzájárultak ahhoz, hogy a kompforgalom már 2021. október 17-én elérte a teljes 2019. évi utasszámot. Szerdán a társaság kétmilliomodik utasát köszöntötték, e szám elérésben szerepe volt a személyhajózás forgalombővülésének is. A menetrendi, a séta-, a program- és a rendezvényhajók a tavalyi számokat átlagosan huszonhárom százalékkal felülmúlva 649 ezer utast szállítottak az idén.

A forgalomnövekedést a felújítások és az igényekhez igazított menetrendeknek, járatsűrítések is támogatták a közlemény szerint.

A kiemelt fejlesztések jövőre folytatódnak. A társaság modernizációja az állami tőkeemelésnek köszönhetően két új komp és két új személyhajó beszerzésével, a kisebb hajók felújításával, az online jegyvásárlás bevezetésével, a menetrend- és szolgáltatáskínálat további finomításával folytatódik.

A Bahart kiemelte, hogy a komp egész évben közlekedik, a téli menetrend szerint a járatok Szántód felől 7.00–18.00 óra között, Tihany felől 7.15–18.15 között, óránként indulnak. December 4-én Mikulás Hajókat indít a társaság Balatonfüredről és Siófokról.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek