Reptéri körforgalom

iho   ·   2019.08.05. 17:39

A következő néhány hónapban különös körültekintéssel kell megközelíteni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálját, amely előtt új körforgalom kialakítása kezdődött meg. Az Európai Unió támogatásával épülő körforgalomnak köszönhetően biztonságosabbá és egyszerűbbé válik a terminál megközelítése, adja hírül szerkesztőségünkhöz küldött közleményében a reptérkezelő.

A 4. sz. főút és a repülőtér 2. Terminálja között, az Aeropark közvetlen szomszédságában épül az új körforgalom. A turbó-körforgalmat kétsávosra alakítják ki, hogy a 2. Terminál növekvő utasforgalmát, illetve az új Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat egyaránt kiszolgálja. A munkálatok összesen 1 milliárd forintba (kb. 3 millió euróba) kerülnek, aminek a 85 %-át utólagos támogatással téríti az Európai Unió.

A kivitelezés ütemezésére komoly hangsúlyt fektetett a repülőtér. A munkálatok módját és fázisait többek között a Rendőrséggel és a Pest megyei közútkezelővel is egyeztette, annak érdekében, hogy az építkezés a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljön, és a lehető legkisebb hatása legyen az autós forgalomra. A munkálatok nagy részét éjszaka végzik majd.

„Az autósok türelmét és megértését kérjük a következő hónapokban, hiszen a repülőtér megközelítésénél az építkezés miatt fokozott figyelemre lesz szükség” - mondta René Droese, a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletág Igazgatója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek