Repülés Budapestről egyenesen legovilágba

iho/repülés   ·   2012.05.16. 19:30
cim

Mától újabb Ryanair-járat gazdagítja a Budapest Airport útvonalkínálatát: az ír diszkont légitársaság hetente három alkalommal repül Billundba. A dániai kisváros a Lego-gyár központjaként, valamint az itt található LEGOLAND® park révén vált ismertté szerte a világban – adja hírül a repülőteret üzemeltető cég közleménye.

Szerdán, pénteken és vasárnap 13.20-kor indul Budapestről Billund repülőterére a Ryanair jól ismert Boeing 737-800 típusú repülőgépe. Az első járat budapesti indulását a Budapest Airport a hagyományos szalagátvágással, a személyzetnek átadott különleges Lego-tortával és az immár szintén hagyománynak számító tűzoltó vízsugaras köszöntéssel üdvözölte.

(fotók: Budapest Airport)

A Ryanair személyzetének a Lego-kockát formázó tortát Patrick Bohl, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője adta át a ferihegyi betonon, közvetlenül az indulás előtt. A mostani billundi járattal összesen harmincra emelkedett a Ryanair által Budapestről repült desztinációk kínálata.

Katarzyna Gaborec, a Ryanair közép-kelet európai kereskedelmi- és marketing vezetője az új járat indulása alkalmából kijelentette: „A nyári menetrendi időszakra ezzel még nagyobb választékot kínálhatunk magyar utasainknak. Különösen a gyermekes családoknak jelenthet olcsó és mégis felejthetetlen élményt egy közösen eltöltött hétvége a Ryanair járatával a dániai LEGOLAND® parkban.”

Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója hozzátette. „Bizonyos vagyok abban, hogy a Ryanair új, billundi járatát hamar megkedvelik az utasaink, hiszen különleges szépségű dán városkába juthatnak el mostantól Budapestről. ...Ahogy Budapestet is hamar megkedvelik a dán vendégek, különösen, hogy újabb közvetlen járat kezdte meg mostantól működését.”

Billund repülőtere nemcsak jelentős, évi 2,7 millió fős utasforgalmat bonyolít, hanem Dánia legnagyobb cargo repülőtere is egyben. 3,1 kilométeres futópályáján a világ legnagyobb gépei is leszállhatnak. A Ryanair budapesti járata 1 óra 50 perces repülés alatt teszi meg az utat Billundba – zárul a Budapest Airport közleménye.

Kapcsolódó hírek