Robbantják a jeget Tiszalöknél

iho   ·   2017.02.09. 10:41

A Tisza 514,80-as folyamkilométerénél, a tiszalöki erőmű fölött a vízügyi szakemberek a rendőrségi tűzszerészekkel együttműködve robbantják fel az összetorlódott jégtáblákat. A rendkívül hideg januári időjárás miatt a Tisza teljes egészében befagyott, az olvadással főleg a Szamosról hatalmas mennyiségű jég indult meg. A vízlépcső előtt feltorlódott jégdugó olyan vízszintemelkedést okozna, amely komolyan károsíthatja az erőmű berendezéseit. Az M1 Híradó tudósítása szerint Záhonynál is a jég tart vissza egy komolyabb árhullámot a szőke folyón.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.