RUS-baleset

iho/vasút   ·   2012.09.20. 12:45
Az iho tudósítójának beszámolója alapján moszkvai idő szerint éjjel egy óra ötvenöt perckor a moszkvai Karacsarovo állomás közelében levő fénysorompós útátjáróban hajtott a sínekre egy Kamaz teherautó, amikor az első tanúsító tesztjére tartó Desiro RUS belerohant. A tehergépkocsit mintegy kétszáz méteren át tolta maga előtt a szerelvény, a sofőrt közepesen súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A baleset miatt több tucat elővárosi járat késett, a forgalmat reggel fél hatra tudták az egyik vágányon felvenni. Az új motorvonatok próbáit bizonytalan idejű késésekkel folytatják.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kapcsoljuk össze Európát vonattal!

iho/vasút   ·   2023.02.03. 15:00

Az Európai Bizottság tíz olyan pilotprojekt támogatására bólintott rá, melyek vagy új nemzetközi vasúti összeköttetéseket hoznak létre Európában, vagy a már meglévőket fejlesztik tovább.

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.