Sokan adnák el autójukat, de vevő alig akad

iho/közút   ·   2012.05.30. 09:26

Új szakaszban az autópiac válsága: a vevői érdeklődés folyamatos csökkenésével párhuzamosan idén tavasszal húsz százalékkal többen hirdetik eladásra személyautójukat, mint egy évvel ezelőtt.

A Használtautó.hu internetes szakportál szerint az általános gazdasági környezet folyamatos romlása, valamint az autókhoz kapcsolódó költségek megugrása mind több autóst kényszerít arra, hogy megpróbáljon megválni járművétől. Kérdés, mekkora sikerrel. A keresések száma ugyanis éppen a korábbi években legaktívabb hónapokban érte el idei mélypontját – írja a Kisalföld.hu portál.

Az előző évekhez hasonlóan idén is a tavaszi hónapokban ugrott meg a hirdetések száma, azonban ezúttal a szokásos 65-66 ezres szint helyett csaknem 80 ezerre nőtt az adott időpontban kínált használt személyautók átlagos száma, húsz százalékkal haladva meg az ilyenkor szokásos szintet.

A járműkategóriákon belül is egyértelmű tendenciák figyelhetők meg. Miközben 2010-hez képest a mini- és kisautók hirdetéseinek száma alig emelkedett, addig terepjáróból csaknem kétszer, míg egyterű autókból másfélszer annyit hirdetnek meg Magyarországon, mint két évvel ezelőtt.

Kapcsolódó hírek