Szamarai metrókocsikat újít fel a Transzmasholding

iho/vasút   ·   2021.09.08. 18:00
szamarametro

A Szamarai Metró öt 81-717/714 sorozatú kocsi korszerűsítésével bízta meg az orosz vállalatot.

A megújult kocsikat még az idén át is veheti a város közlekedési társasága. A Traszmasholding (TMH) szentpétervári üzemében zajló rekonstrukciónak köszönhetően további tizenöt évig lehet majd használni a járműveket a közel 1,2 millió lakosával Oroszország hatodik legnépesebb városának számító Szamarában.

A kilencvenes években gyártott kocsik a korszerűsítés során új elektronikai berendezéseket, forgóvázakat, kerekeket és vonatómotorokat kapnak, valamint kicserélik a kapaszkodók burkolatát is. A vezetőkabint és az utasteret biztonsági kamerarendszerrel is ellátják, ez kocsinként hat kamerát jelent. A vezetőállásos kocsikon akadálymentes teret hoznak létre a mozgáskorlátozottak, valamint a kerékpárral és babakocsival közlekedőknek. A vonatok teljes mértékben megfelelnek majd napjaink energiahatékonysági és megbízhatósági elvárásainak.

A TMH előzőleg 2020 tavaszán szállított Szamarába egy új, 81-717.6/714.6 sorozatú metrószerelvényt, valamint tavaly decemberben egy hatkocsis, felújított vonatot.

A magántulajdonban álló, orosz Transzmasholding a vasúti és városi járművek gyártása terén piacvezető Oroszországban és a FÁK-államokban, világszinten pedig hatodik. A moszkvai központú vállalatcsoport termékek és szolgáltatások teljes palettáját kínálja az új járművek tervezésétől és fejlesztésétől azok korszerűsítésén, karbantartásán, valamint életciklus-szolgáltatásokon át a digitális jelzőberendezésekig és forgalomirányító rendszerekig. A vállalatnak Svájcban, Magyarországon, Dél-Afrikában, Egyiptomban, Argentínában, Fehéroroszországban és Kazahsztánban van leányvállalata, gyártóüzeme pedig összesen tizenöt helyszínen. A partnerekkel együtt több mint harminc országban van jelen.

(X)

(Nyitókép forrása: Transzmasholding)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek