Százharmincöttel száguldozott a faluban

iho/közút   ·   2011.12.02. 08:28

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezúttal is közétette az elmúlt hónap gyorshajtó rekordereinek felvételeit a kiszabott bírság összegével együtt. Novemberben egy X5-ös BMW terepjáró sofőrje kapta a legmagasabb bírságot. A november 13-án, délelőtt készült felvételen a jármű a megengedett 50 helyett 135 km/órás sebességgel haladt Gátéron, a Szabadság utcában, amikor a traffipax lekapta. A terepjáró üzembentartójának 300 ezer forintos csekket postázott ki a hatóság – írja a Délmagyar.hu.

(fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

A BMW-s száguldását még lakott területen kívül sem sikerült megközelíteni, hiszen az elmúlt hónapban városon kívül 127 km/órás sebességgel mérték be a legdurvább autóst. A Ford Mondeo vezetője november 25-én szaladt bele a traffipaxba az 5-ös számú főúton, Kiskunfélegyháza közelében. Az üzembentartó itt 45 ezer forintos bírságot kapott. Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán nem volt kiemelkedő gyorshajtás.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.