Személyre szabott autóvásárlás

iho   ·   2020.05.08. 09:41

(x)

Pusztán azért, mert nem áll módjában zsebből kifizetni a teljes vételárat, Önnek sem kell lemondania az autóvásárlásról! Autólízing segítségével gyorsan és egyszerűen juthat hozzá a kiszemelt gépjárműhöz, legyen az személyautó, motorkerékpár vagy éppen kisteherautó.

Autólízing kontra hitel

Az autólízing kezdetén a bank tulajdonába kerül a jármű, de az önerő befizetése után Ön fogja használni. A vételár önerő feletti részét a bank fizeti, Ön pedig a banknak fizet: a felvett összeget és a kamatot havi bontásban rendezi a finanszírozó felé. A tartozás lejártáig tehát a bank tulajdona az autó, de úgy használhatja, mintha az Öné lenne. A hitel és a lízing között a tulajdonjogot leszámítva a gyakorlatban nincs sok különbség, de a hitelbírálat szempontjából az autó lízing lényegesen előnyösebb lehet.

A hitelezést sokan személyi kölcsönből oldanák meg, de ezt elsősorban azok igényelhetik, akiknek rendszeres, régóta fennálló, magas jövedelmű munkaviszonyuk van. Akik külföldről kapják a fizetésüket, vagy készpénzben jutnak hozzá a bérükhöz, a lízingelés lehet a megoldás. Nagyobb hitelösszeg, minimálbér, vállalkozói jövedelem esetén is könnyebben járható út a lízingelés.


Lízingtípusok

Zárt végű lízing esetén, a futamidő lejártával, a teljes kölcsön megfizetésével a gépjármű tulajdonosa az addigi lízingbevevő lesz. A vállalkozások által igényelhető nyílt végű lízing lejártakor ezzel szemben azonban nincs automatikus tulajdonjog-átszállás. Ebben az esetben a lízingbevevő kijelöli azt a személyt, aki a banktól egy előre meghatározott maradványértéken veheti meg az autót.

Bizonyos esetekben további opcióként felmerülhet még az operatív lízing lehetősége is, melyet hétköznapi nevét tartósbérletnek is neveznek, illetve a visszlízing konstrukció, ha nem az autóvásárlás a cél, hanem egy már meglévő autó fedezetével szeretnénk nagyobb összegű készpénzhez jutni. Amennyiben szeretne előre tájékozódni a lízingösszegekről, úgy használja az Autóhitel Kalkulátor 2020-at. Használatával gyorsan és egyszerűen számszerűsíthető a lízingdíj mértéke.

Biztos megoldás

A hitelajánlatok között sokszor nehéz eligazodni, ahogy a vonatkozó jogszabályok és az adózási feltételek ismerete sem árt lízingelés előtt. Ön is nyer azzal, ha szakavatott kezekbe helyezi a hitelfelvétel ügyét. Az okmányirodai ügyintézés, a hiteligénylés elindítása, a szerződéskötés időt és körültekintést igénylő feladat.

Ha a legjobb autóhitelre kíváncsi, illetve kérdése van a finanszírozással kapcsolatban, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az AutóhitelAzonnal.hu szakértő hiteltanácsadóival! Korrekt ár és profi ügyintézés! Már több mint 4000 ügyfél választotta ezt a lehetőséget, akik minden segítséget és információt megkaptak ahhoz, hogy akár 48 óra alatt hozzájussanak az igényelt összeghez.

Kapcsolódó hírek