Szingapúr–Frankfurt cargojárat

iho/repülés   ·   2011.11.04. 20:00
SingaporeAirlines_cim

A Singapore Airlines Cargo heti járatot indít a Changi repülőtérről Frankfurtba – adja hírül az Air Cargo World. A járatot a légitársaság Boeing 747-es teherszállítóival repülik, miközben a napi két utasszállító 747-essel is komoly mennyiségű árut szállítanak az európai nagyrepülőtérre.

A Singapore Airlines vezetői szerint gépipari és autóipari részegységek adják majd a rakomány nagy részét, és a légitársaság komoly igényekre reagál az indulással, az erősödő európai-ázsiai gazdasági kapcsolatok hálózatában.

Az utasszállító járatokon is sok teherárut hoznak a padló alatti raktérben

A járatindítás igen jó hír Frankfurtnak is, hiszen a nemrég bevezetett teljes éjszakai repülési tilalom elsősorban a teherforgalmat sújtja, és ez már látszik is az októberi számokban.

Ezt a járatnyitás alkalmával a repteret kezelő Fraport vezetője is elismerte: Stefan Schulte szerint az éjszakai repülés tilalma idén az év végéig biztosan érvényben marad, és arra számít, hogy a frankfurti repülőtér árutonna-teljesítménye valamivel az egész évre vetítve is csökkenni fog.

Az éjszakai reptilalom visszaveti Frankfurt cargoteljesítményét

Kapcsolódó hírek

Repülés Blog Sportrepülés Szárnyak és gondolatok

Óriási sikerrel zárult a III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság Szolnokon

iho/repülés   ·   2023.06.07. 16:15

A harmadik alkalommal rendezték meg, az ország minden szegletéből érkeztek versenyzők. A harmadik szolnoki esport-esemény a nézőközönségnek is kuriózumnak számított, ugyanis a Hangár épület aulájában óriás LED falon követhették nyomon a légiharcokat, amiket Fidel Ákos, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár századosa közvetített.