Sztrájk után sztrájk, most az egyik berlini reptéren

MTI   ·   2012.03.02. 09:32

Figyelmeztető sztrájkot kezdett péntek reggel a berlini Tegel nemzetközi repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet. Az előre nem bejelentett sztrájk péntek reggel 6 órakor kezdődött.

A munkabeszüntetésben a csomagokat kezelő alkalmazottak és a repülőgépeket a földön irányító marsallerek vesznek részt, a forgalom ezért csaknem teljesen megbénult a légikikötőben.

A Budapestre menetrend szerint kora délután induló járatot, illetve a Budapestről Tegelre délután érkező járatot valószínűleg nem érinti majd a munkabeszüntetés. Schönefelden, a német főváros másik nemzetközi repülőterén nincs sztrájk.

A munkabeszüntetést a szolgáltatói szektorban dolgozók szakszervezeti szövetsége (ver.di) hirdette meg, az érdekképviselet négyszázalékos béremelést követel a tegeli repülőtér földi kiszolgáló személyzetének. A munkaadó Globeground befagyasztaná, egyes munkakörökben pedig csökkentené a fizetéseket.

A szakszervezet a napokban közölte, hogy előre nem bejelentett figyelmeztető sztrájkokkal kívánja nyomatékosítani a bérkövetelést.

Kapcsolódó hírek