Tavasztól ismét repül Azerbajdzsánba a Wizz

iho   ·   2014.10.29. 18:00
cim

A Wizz Air bejelentette, hogy 2015. március 29-től folytatja Budapest-Baku útvonala üzemeltetését.

A járat újbóli működtetéséről a magyar és azeri légügyi hatóságok a közelmúltban állapodtak meg, és az útvonal-üzemelési engedély kiadása folyamatban van.

Ezzel rövid, néhány hónapos kihagyás után márciustól ismét közvetlen légi összeköttetés létesül Budapest és az azeri főváros között.

A járat továbbra is hetente kétszer közlekedik majd, szerda-csütörtök illetve vasárnap-hétfő napokon. Jegyek 10,990 forinttól már foglalhatók a wizzair.com oldalon, olvasható a légitársaság közleményében.

Mint arról korábban az iho/repülés beszámolt, Váradi József Wizz-vezér legutóbbi sajtótájékoztatóján kérdésesnek minősítette a bakui járatokat, és a téli menetrendbe a vonal nem is került bele. Az ok az volt, hogy az azeriek megemelték a kiszolgálás díjait, illetve a társaságnak amúgy is csak a nyári menetrend végéig volt érvényes kijelölése az útvonalra.

Mint ismert, Azerbajdzsán ama államok egyike, amelyekkel a kétoldalú egyezmények szabályozzák, mely társaságok milyen sűrűséggel repülhetnek a két ország között. A mai hír azt jelenti, hogy hatósági szinten sikerült a megegyezés. A kiszolgálási díjak kérdésére a társaság közleménye nem tér ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek