Teljes a káosz a 120a-n

iho/vasút   ·   2012.05.02. 20:04

A 120a, Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon, Szőlősnyaraló megállóhelynél egy tehervonat ismeretlen személyt gázolt szerda este. A baleset miatt a vonatok csak egy vágányon közlekedhettek Sülysáp és Tápiószecső között a helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt.

A vonal forgalmát nehezíti még egy felsővezeték-szakadás is Újszász állomás bejáratánál. A leszakadt felsővezeték miatt Jászboldogháza-Jánoshida állomás felől a vonatok egyáltalán nem tudnak bejárni az állomásra. A 120a vonalon közlekedő páratlan vonatok csak leeresztett áramszedővel közlekedhetnek az érintett szakaszon. A hiba elhrítását a vasút szakemberei megkezdték.

Korábban biztosítóberendezési probléma is gondot okozott a vonalon, ezt már sikerült kijavítaniuk a szakembereknek. Az erre közlekedő vonatoknál 5-20 perces késésekre kell számítani a késő esti órákig.

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

És mit adhat nekünk a Talgo?

T. H. F.   ·   2024.03.04. 16:35

Bár a kormány a minap második lépcsőben is tárgyalt a magyar vasúti közlekedés versenyképessége szempontjából létfontosságú járműbeszerzésekről és infrastruktúra-fejlesztésekről, egyelőre csak azt tűnik egyértelműnek: egyik esetben sem várhatók gyors megoldások.