Terelőutakat sürget Marosvásárhely

iho/közút   ·   2011.12.22. 15:24

Marosvásárhely kis és nagy körgyűrűjének kiépítése a 2012-es év egyik legfontosabb prioritása – közölte az erdélyi település polgármestere. Dorin Florea szerint a városon áthaladó forgalom elviselhetetlenné vált, ezért az önkormányzatnak mielőbb neki kell látnia a terelőutak kialakításához.

Marosvásárhelyen csak egy három kilométeres terelőszakaszt építettek meg 1989 előtt, de a település terjeszkedése miatt a Segesvári út a város egyik utcájává vált. A tervek szerint ennek a szakasznak a két végét hosszabbítanák meg úgy, hogy azok a város jelenlegi határait is érintsék. Ezzel a megoldással a Kolozsvár irányából Segesvár felé tartó forgalom elkerülheti a belvárost – írja a Krónika.ro.

A Segesvár felől érkező és Szászrégen felé haladó forgalom elterelése kapcsán viszont patthelyzet alakult ki. A polgármester javasolta a somostetői erdő átvágását, de a Borbély László vezette román környezetvédelmi tárca ezt nem hagyta jóvá.

A nagyobbik körgyűrű kialakításához legalább egy új hidat kellene építeni a Maros folyó fölött. A terveket a peremközségeknek is támogatniuk kellene, de Florea és a vidéki polgármesterek véleménye nem egyezik. Emellett a metropolisövezet vezetősége sem támogatja egyértelműen a vásárhelyi elöljáró elképzeléseit.

Kapcsolódó hírek