Több poggyász a Qataron, bővül a hálózat

iho   ·   2013.08.26. 09:06

2013. szeptember 1-től megnöveli a jegyárban foglalt, felár nélkül feladható poggyász súlykeretet a Qatar Airways, olvasható a légitársaság közleményében. A turista osztályon a standardnak számító 23 helyett legfeljebb 30 kg-os, a nemrégiben a Skytrax által a világ legjobbjának választott Business Class-on 40 kg-os, és első osztályon 50 kg-os összsúlyú poggyászt adhatnak fel az utasok. Fontos azonban megjegyezni, hogy a rakodók védelmében, a munkavédelmi előírások értelmében egy darab poggyász továbbra is legfeljebb 32 kg lehet.

Azok az utasok, akik 2013. szeptember 1. előtt utaztak, a megnövekedett poggyász súlyhatárokat a visszaútnál tudják kihasználni, ha a visszaút szeptember 1-jén vagy később esedékes. A qatarairways.com-on történő online túlsúlyvásárlással akár 20 százalékos kedvezmény érhető el. Szeptembertől ez frissülni fog a megnövekedett súlyhatárokkal.

Részletes információk a változásokról a légitársaság honlapján olvashatók.

A Qatar Airways 16 éve üzemel, és most is gyorsan növekedik. Jelenleg 129 repülőgéppel a világ 128 kulcsfontosságú desztinációjára repül Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában, Afrikában és Amerikában. A társaság nemrégiben hét új úticélt jelentett be: Gassim (Szaúd-Arábia), Najaf (Irak), Phnom Penh (Kambodzsa), Chicago (USA), Salalah (Omán), Basra (Irak) és Szulaymaniyah (Irak).

Az elkövetkező néhány hónapon belül tovább növekszik a hálózat. Új célállomások: Chengdu, Kína (szeptember 3.), Addis Ababa, Etiópia (szeptember18.), Clark Nemzetközi Repülőtér, Fülöp-szigetek (október 28.) és  Philadelphia, USA (2014. április 2.).

Kapcsolódó hírek