Tömegbaleset Angliában többtucatnyi sérülttel

MTI/iho   ·   2013.09.05. 15:43

A balesetben több százan megsérültek. A rendőrség csütörtök délutáni, továbbra sem végleges adatai szerint legalább 130 személy- és teherjármű ütközött össze Kentben, a Sheppey-szigetet a szárazfölddel összekötő hídon. A térségre csütörtökön sűrű köd ereszkedett, a látótávolság 10-20 méterre csökkent, ám szemtanúk beszámolói szerint az autósok ezt teljesen figyelmen kívül hagyták; sokan közülük még járművük lámpáit sem kapcsolták be. Az ütközéssorozat tíz percig tartott; a hídra érkező autók sokszor fékezés nélkül csapódtak bele az előttük feltorlódott roncsokba.

A mentők kétszáz sérültet láttak el a helyszínen, huszonhét személyt kórházba kellett szállítani; nyolcan súlyos sérüléseket szenvedtek. Halálos áldozatot a mentőalakulatok csütörtök délutánig nem találtak. A 2006-ban átadott, 1,25 kilométer hosszúságú híd négysávos autópályának számít, de 70 mérföld (112 kilométer) per órás sebességkorlátozás érvényes rá.

***

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek