Továbbra is rengeteg régi autót importálnak Magyarországra

MTI   ·   2019.05.07. 20:54

Tovább nőtt a használt autók importja az  első negyedévben – ismerteti a Das WeltAuto a Datahouse adatai alapján az MTI-hez eljuttatott közleményében. Januártól március végéig 39 ezer 336 használt gépkocsi érkezett az országba, három és fél százalékkal több, mint 2018 hasonló időszakában.

Tavaly a teljes évben 158 ezer 790 használt járművet hoztak be külföldről. A növekedés 2,2 százalékos volt, miután az év második felében az addigi, csaknem öt éve tartó meredek növekedés megtorpant, majd lejtmenetbe fordult a piac. A kereskedők arra számítottak, hogy az idén már mérséklődik a használt autók behozatala, remélve, hogy kevesebb ismeretlen előéletű, rossz állapotú jármű érkezik az országba. A trend azonban változatlan: az első negyedév adatai szerint az öt évnél fiatalabb járművek aránya mindössze tizennyolc százalék volt. Viszont jócskán érkeztek húsz év fölötti autók is: közel nyolcszáz kocsi töltötte be ezt a kort, mielőtt behozták. A magyar vevők a külföldi kínálatban leginkább az alsó-középkategória modelljeit keresték (10 ezer 405 autó), de a felső-középkategória (6929 autó) és az egyterűeké (6667 autó) szintén népszerű volt. Az idén már kétszázhetven luxusautó is érkezett az országba, közöttük harmincegy Tesla, négy Bentley, három Ferrari és két Lamborghini.

A Das WeltAuto a Volkswagen csoport márkáit forgalmazó Porsche Hungaria használtautó-üzletága, amely huszonnyolc értékesítőhellyel rendelkezik országszerte, 2018-ban mintegy 7600 járművet adott el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.