Új pálya Vnukovónak, közös cég a moszkvai reptereknek

iho/repülés   ·   2012.05.15. 16:00
cim

A Vnukovo-Invest, a moszkvai repülőtér társtulajdonosa 27 milliárd rubelt ajánlott el egy új fel- és leszállópálya építésére. A reptér tulajdonjogának egynegyedét birtokló cég koncesszióüs meállapodás keretében tervezi a beruházás beindítását, amit az orosz közlekedési minisztérium ugyancsak javasol – közli a hírt az aiport-technology.com. A cég ugyanakkor új terminál és üzemanyagbázis építését is tervezi.

(fotók: Vnukovo Airport)

A kormányzat 15 milliárd rubellel járulna hozzá a bővítéshez, sőt, a mindeddig rivális Donogyedovo is beszálllna a beruházásba. Ennek az a magyarázata, hogy az orosz kormány tervei szerint a három nagy moszkvai légikikötő, Vnukovo, Seremetyevo és Domogyedovo egy központi irányítás alá kerülne és egyetlen nagy cég szervezné a három reptér működését.

Az orosz kormány pályázatot ír ki konzultációs feladatokra, amoszkvai légikikötők fejlesztésére és közös stratégiájának kidolgozására.Ebben a pillanatban egyébként a kormány Seremetyevo 82, Vnukovo 75 százalékát birtokolja.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.