Új pilótaállások az easyJetnél

iho/repülés   ·   2013.02.02. 10:00
cim2

Az easyJet bejelentette, 330 új állandó állást kínál pilótáknak 11 bázisán, ezek: Gatwick, Southend, Luton, Stansted, Glasgow, Edingurgh, Newcastle, Manchester, Liverpool, Bristol és Belfast.

A diszkont légitársaság egyben újraalakítja karrier-strukturáját: ez lehetővé teszi a belépő kadétoknak, hogy megfelelő időt repülhessenek az első tiszti fokozatig, a tapasztalt első tisztek pedig hosszú távra kapnak karrier-perspektívákat, és gyorsabb lehetőséget, hogy kapitánnyá lépjenek elő.

A társaság közleménye szerint az easyJet pénzügyi teljesítménye azt mutatja, hogy folytatódhat a cég profitáblis növekedése az európai rövid távú piacon, és ez vonzó karrierkilátásokat jelent a repülőszemélyzeteknek az Egyesült Királyságban és szerte Európában. A közlemény hozzáteszi: egyetlen más légitársaság sem toboroz pilótákat ilyen magas számban idén az Egyesült Királyságban.

A jelentkezők közült előnyösebb a pozíciója azoknak, akik az easyJet kiképző partnerei, a CTC Aviation és a Parc alkalmazásában már szerezhettek tapasztalatot az easy gépein. Ezek a fiatalok leginkább nyáron repülnek a társaságnál és gyűjtik az órákat, a tapasztalatokat. 1250 óra után válhatnak állandó alkalmazásban első tisztté a vállalatnál. 2500 óra elérésekor szenior első tiszti besorolást kaphatnak, innentől a kapitánnyá válásuk az easyJet repülési igazgatója szerint gyorsabb lehet, mint más légitársaságoknál. A kapitányok pedig különféle oktatói és menedzsment-funkciók felé mehetnek tovább.

A közlemény szerint jelenleg 1850 pilóta áll állandó alkalmazásban az easyJetnél és 450-nek van szerződése, akik a CTC Aviation és a Parc kötelékében tanulnak.

A közlemény részeként megjelentetett táblázat szerint a fizetések igen széles skálán mozognak, a kadétok évi 40-50 ezer fontra, a kapitányok 114-146 ezerre számíthatnak évente a különféle jutattatásokkal, kiegészítésekkel együtt.

Kapcsolódó hírek