Új szívet kapott a magyar midibusz

iho   ·   2014.06.03. 19:00
00k

Új szívet, Euro VI-os motort kapott az S91-es midibusz, amelyet a Rába Jármű Kft. a Molitus Kft.-vel és a Webasto Hungária Kft.-vel együttműködésben készített. A jármű kiváló európai referenciákkal rendelkezik, a hajtáslánc már több mint 70 millió kilométeres futásteljesítményt tudhat maga mögött Európában.

Új szív dobog a bemutatókocsiban<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotók: Rába)

Az autóbuszok alvázát, amely immáron a legkorszerűbb, Euro VI-os minősítésű motor fogadására is alkalmas, speciálisan midibuszokhoz fejlesztette ki a Rába Jármű Kft. Az egyedülálló konstrukció előnye, hogy a busz mindazzal a tudással, felszereltséggel és kényelemmel rendelkezik, mint a normál autóbuszok, mérete és fordulékonysága miatt pedig tökéletesen alkalmas a szűk belvárosi forgalmak költséghatékony lebonyolítására.

Színük alapján akár Budapestre is mehetnének, ehelyett a cél a messzi észak

A korábbi kedvező minőségi és üzemeltetési tapasztalatok után a Rába a tavalyi év során újabb megrendelést kapott a svéd Vinga Bus Partnertől S91-es midibuszok szállítására. A járművek átadás-átvétele már megkezdődött és várhatóan június végéig lezárul. Az öt környezetbarát biodízel üzemanyaggal üzemelő járművet jellemzően iskolabuszként állítják majd forgalomba Svédországban.

Útra készen

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.