Új vezérigazgató a Balatoni Hajózási Zrt. élén; folyamatos a hajópark karbantartása

iho/hajózás   ·   2020.12.10. 09:00
00_bahart

2020. december 16-ától Veigl Gábor a társaság új vezérigazgatója, aki öt éve gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettesként dolgozik a cégnél.

A Bahartban a tavaly óta állami tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Turisztikai Ügynökség novemberben közölte, hogy Kollár József korábbi vezérigazgató a cég éléről közös megegyezéssel távozott. Kollár Józsefet 2015 májusában nevezték ki a cég élére.

A sajtóközlemény szerint az új vezető legfontosabb feladatának a hajózási fókuszú, hatékony, korszerű és utasbarát szolgáltató vállalat megteremtését, valamint a Bahart infrastruktúrájának megújítását tekinti. Céljai közt szerepel új hajók és kompok beszerzése és a kikötői infrastruktúrák fejlesztése.

Ha már Bahart: javában zajlik a hajópark karbantartása, sorban esnek át a hajók a kötelező parti szemlén. December első napjaiban Tünde nosztalgiahajót szemlézték, majd vízre eresztették a 93 éves hajót.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek