Új Wizz-szimulátor Budapesten

iho   ·   2016.10.13. 08:45
cim

A Wizz Air bemutatta új pilótafülke-szimulátorát budapesti képzési központjában. Az A320-as repülőgépcsaládhoz gyártott rögzített szimulátor a Wizz Air mozgó szimulátorát egészíti ki, így a Wizz rugalmasan tudja biztosítani, hogy a repülőszemélyzet és a légiutaskísérők megfeleljenek a szigorú képzési követelményeknek. Ezen felül rendelkezésre áll arra is, hogy megteremtse a Wizz Air tervezett növekedéséhez szükséges képzési feltételeket – olvasható a társaság közleményében.

A szimulátor az Airbus A320-as fedélzetének pontos mása, amely a mozgástól eltekintve megegyezik a teljes szimulátorral és kiváló minőségű vizuális rendszerrel, valamint morajjal és egyéb hangokkal valósághű repülési helyzetet teremt. Az MPS által gyártott készüléket az A320-as repülőgépcsalád különböző pilótaképzési feladataira fogják használni, többek között típusvizsga-képzésben, továbbá bizonyos légiutaskísérő tréningekhez is.

(fotók: Földházy Árpád)

Az iho/repülés információi szerint eszköze lesz az új berendezés a típusátképzéseknek, valamint a repülőszemélyzetek upgrade-képzésének, vagyis amikor első tisztből senior első tiszt, seniorból kapitány válhat. A szimulátort rendszeres fenntartó tréningekre is használják majd.

A 2013 májusában átadott mozgó szimulátorhoz hasonlóan a rögzített szimulátort is a holland Flight Simulation Company (FSC), az egyik vezető független képzési szolgáltató üzemelteti. Az FSC üzemelteti a Wizz teljes képzési központját, amely a Budapest Airport területén működik, így a Wizz Air több mint 2800 dolgozója számára kényelmesen elérhető.

A Wizz Air jelenleg hetvenhárom  Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, több mint 450 útvonalat kínál 26 bázisról, 129 desztinációra, 38 országban. A Wizz Air rendelkezik a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetés-biztonsági auditjának (IOSA) regisztrációjával, ami a légiközlekedési iparág legmeghatározóbb biztonsági elismerése. A világ egyik vezető légiipari kiadványa, az Air Transport World szerkesztősége a Wizz Airnek ítélte a 2016 Diszkont Légitársasága címet.

Az MPS a Boeing 737 és az Airbus A320 fedélzetét pontosan másoló szimulátorok fejlesztésével, gyártásával és karbantartásával foglalkozik. A pilótaképző szervezetek és légitársaságok igényei alapján az egyes repülőgépcsaládokhoz készülő szimulátorokat  minősített és típusvizsga-képző szervezeteknek és jelentős légitársaságok házon belüli képzési központjainak szállítja.

A Flight Simulation Company B.V. független, magántulajdonban lévő társaság, amelyet 2005-ben alapítottak a repülési képzésben tapasztalt szakemberek. Az FSC elsősorban Airbus és Boeing repülőgépek szimulációs képzésével foglalkozik, dry-lease és wet-lease konstrukciókban egyaránt kínálva tréningeket. Az FSC wet-lease tevékenységében képzési programok széles választékát, így pilótaképzést és légiutaskísérő-képzést is nyújt. Az FSC tizenkét teljes repülési szimulátort működtet Amszterdam Schiphol repülőterén, Budapesten és 2016 októberétől Mönchengladbachban is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek