Újabb buszt tesztel a VT-Arriva

Ács Attila   ·   2014.03.24. 19:00
solaristesztvt_fooldal

Tavaly 159 Mercedest vásároltak, idén további kettővel bővítik a flottát, de folyamatosan vizsgálja a többi típust is a VT-Arriva, amivel egy újabb tenderen potenciálisan pályázhatnának. Ennek kapcsán a közelmúltban járt már náluk MAN Lion's City, BYD, Euro VI-os Citaro és Scania Citywide is, most pedig a lengyelek üdvöskéjét, a Solaris Urbino 12 legújabb, Euro VI-os változatát tesztelik szerdáig, sajnos – a többi buszhoz hasonlóan – ezt is utasok nélkül.

Euro VI-os Solaris Urbino 12-t tesztel a VT-Arriva - a képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: facebook.com/vt.arriva)

A fővárosban jelenleg tizenhat, régebbi generációs Solaris troli közlekedik, 2008-ban a Hajdú Volán egyik csuklósát tesztelte a BKV, idén pedig három, használt Urbino 10-est vásároltak, de a Solaris igazi, átütő fővárosi sikere eddig elmaradt. Vajon változást hoz-e a jövő?

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek