Újabb polgárőr-egyesülettel működik együtt a vasút

iho   ·   2014.05.29. 14:18

Az eddigi egyesületek (Vasúti Polgárőr Egyesület, az Első Pécsi Vasutas Polgárőr Egyesület, a Celldömölki Vasutas Polgárőr Egyesület, és a Városi Polgárőrség Záhony Egyesület) mellett immár a fonyódiak is komoly szerepet vállalnak a vonatok, az állomások biztonságának fenntartásában. A polgárőr egyesületek a munkát önként, fizetség nélkül végzik, az együttműködési egyezmény megkötése után immár mintegy 150 polgárőr segítségére számíthat a vasúttársaság.

A polgárőrök a vasútőrökkel és a hatóságokkal együttműködve a járműrongálások és a lopások megelőzésére járőrszolgálatot látnak el, emellett vigyáznak az utasok és a jegyvizsgálók biztonságára. A polgárőr-egyesületekkel együttműködésre a jogszabályok változása adta meg a lehetőséget: a szolgálat ellátása már nem kötődik a polgárőrök székhelyéhez – áll a MÁV-Start sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek