Újra Ikarus buszokat venne Irán?

iho/közút   ·   2011.10.07. 16:10
kisképteheran

Mezőgazdasági, textilipari, gépipari, egészségügyi és oktatási megállapodások is formálódtak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-arab tagozata és ottani kamarai partnere által szervezett iráni tárgyalásokon.

Az egyeztetéseken csak olyan témák lesznek terítéken, amelyekre nem vonatkozik az Iránt nukleáris fejlesztései miatt sújtó embargó.

Több száz Ikarus került Teheránba. Újabbak követhetik?<br>(fotó: Andó Gergely)

Miklóssy Ferenc, az MKIK alelnöke, a magyar–arab tagozat elnöke elmondta: Iránban még erősen él a nosztalgia a magyar termékek iránt, így emlegetik például a Tungsram termékeit, és továbbra is nagyon szeretnének magyar buszokat venni. Igaz, a jelenleg gyártásban lévő korszerű alacsonypadlós buszoknak nem sok köze van az irániak által megszeretett 200-as sorozathoz.

Úgy tudjuk, hogy az üzlet elnyerésére a gondokkal küzdő Ikarusnak van a legnagyobb esélye. Ugyanis a nyolcvanas években a hazai autóbuszgyár több száz járművet szállított Iránba. A magyar cég és a perzsa állam között a mai napig jó kapcsolat áll fenn.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.