Újra nekiugrik Tatabánya az elektromos buszok vásárlásának

iho/közút   ·   2019.02.20. 13:45
400px_byd_salgotarjan

A T-Szol Tatabányai Szolgáltató Zrt. két új gyártású, midi elektromos autóbusz, valamint az azok üzemeltetéséhez szükséges töltőállomások és speciális eszközök, szerszámok szállítására és üzembehelyezésére hirdetett nyílt közbeszerzési eljárást a napokban. A lépésre azért került sor, mert az Ikarus Egyedi Kft. a cég ellen indított csődeljárás és felszámolás miatt nem tudta leszállítani a T-Szol által még 2017-ben rendelt négy kompozit karosszériás villanybuszt.

Salgótarján már szert tett egy normál hosszúságú elektromos autóbuszra a kínai BYD gyártó által. Tatabánya két midivel csatlakozik? (fotó: pressinform)

A tenderkiírás értelmében a kizárólag elektromos motorral üzemelő jármű legfeljebb 9,3 méter hosszú lehet. A busz ajtószárnyainak száma (ajtóképlet) 1-2 vagy 2-2 kell, hogy legyen, befelé nyíló bolygóajtókkal. Előírás az alacsony belépésű kivitel, vagyis az ajtóknál lépcső nélküli kialakításúnak kell lennie. A maximális padlómagasság negyven centiméter lehet. A buszra legalább ötven utasnak fel kell férnie és minimum huszonkét ülőhelyet kell kínálnia. A jármű tervezett életkora legalább tíz év.

Az ajánlatok benyújtásának határideje március 27-e. Az értékelés során elsődlegesen a kért ár számít, hatvan százalékot ér. Az ajánlattevőnek referenciaként az ajánlati felhívás feladása előtti harminchat hónap során legalább egy, minimum negyvenöt fő szállítására alkalmas elektromos autóbusz szállítását kell igazolnia.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek