Újraéledő Emirates járat, tudnivalók

iho/repülés   ·   2020.10.06. 09:00
DSC_0023

Október 21-étől heti kétszer. Érvényes Covid-teszt kötelező, ha valaki mégis beteg lesz, költségtérítést kap. Dubaj tovább nyit!

Amit épp egy hónapja a nemzetközi szakportál előrejelzése alapján megírtunk, az mostantól hivatalos, az Emirates újraéleszti a Budapest–Dubaj vonalat. A fontos tudnivalók közül az első: a régi, szép Covid-mentes idők heti hét járata még nem aktuális.

Október 21-étől szerdán és szombaton repülnek a légitársaság gépei.

Indulás helyi idő szerint reggel 8.45-kor, érkezés a magyar fővárosba 12.40-kor, majd visszaindulás délután négykor, érkezés 23.20-kor Dubajba, megint csak helyi idő szerint. Október 25-től azonban már téli menetrend szerint közlekedik a gép: Budapestről 15.10-kor száll fel, míg visszafelé reggel 8.40-kor indul – olvasható az Emirates szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

(fotók: iho.hu)

A járatra Economy és Business osztályokra lehet jegyet foglalni. A légitársaság szélestörzsű gépének köszönhetően jelentős teherszállító kapacitást is kínál, amely segítheti a magyar gazdaságot, a kereskedelmi kapcsolatok fellendülését a járvány idején is – folytatódik a közlemény.

Az Emirates bővítési politikájának részeként 20-án, illetve 21-én jónéhány más vonalat is újra nyítnak vagy sürítenek Dubaj felől.

Ilyen például Casablanca, a heti négyszeri Dallas Fort Worth, Edinburgh, Entebbe és Luanda. Ettől az időszaktól lesz heti tizennégyszeres a frankfurti járat, napi négyszeres Heathrow A380-assal és B777-essel, heti tíz Manchester, heti háromra emelkedik a Dubaj-Varsó kapcsolat, és napi kétszeresre Teherán.  

Nem sokkal később, november elején újabb öt várossal bővül a hálózat, az Emirates ismét repül majd Bolognába, Düsseldorfba, Hamburgba és Lyonba. Eme desztinációkat a cég, Budapesthez hasonlóan, Boeing 777-es kéthajtóművesekkel repüli. Az újraindításoknak köszönhetően már 31 európai város, globálisan pedig 99 desztináció válik elérhetővé a légitársaság nemzetközi hálózatában, számol be róla a társaság.

Ami a történet hátteréhez hozzátartozik, Dubaj meglehetősen komolyan szenved a város számára létfontosságú turizmus visszaesésétől, egyes adatok szerint a szállodai kapacitás kihasználtsága a teljes idei évre vetítve csak 45–50 százalék. Az Emirates politikája a jelek szerint egyfajta előre menekülés.

A társaság nem mond le a hálózata helyreállításáról, a repülési lehetőségek felkínálása stimulálhatja az érkező vendégek számának emelkedését.

„Dubaj újranyitásának köszönhetően a magyar utasok ismét utazhatnak Dubajba üzleti vagy szabadidős látogatás céljából. A közel-keleti metropolisz volt a világon az első, amely elnyerte az ENSZ Világturisztikai Szervezetének „Biztonságos Úti cél” minősítését, mivel a város átfogó és hatékony intézkedéseket vezetett be a látogatók egészségének és biztonságának biztosítása érdekében” – szól a társaság közleménye.

Fontos tudnivaló a közleményből: „a Budapestről induló gépre kizárólag érvényes, kinyomtatott, angol vagy arab nyelvű, negatív PCR-teszttel lehet felszállni (a Dubajból Budapestre induláskor erre nincs szükség, más indulóhelyszínek esetében a helyi szabályozások mérvadóak). Az utasok beszálláskor higiéniai készletet kapnak, és a repülés idején, illetve a repülőtereken is kötelező végig a maszk viselése.

A repülőgépeket speciális, vírusölő vegyszerrel fertőtlenítik rendszeresen. A kabin levegőjének tisztaságáról az úgynevezett HEPA rendszer gondoskodik, amely a vírusok és gombák 99,9 százalékát kiszűri, így a gépen utazás közben 2–3 percenként teljesen kicserélődik a levegő. A légikísérők egyenruhájukon felül erre a célra gyártott védőfelszerelést viselnek, a fedélzeti menüt pedig higiénikus csomagolásban szolgálják fel. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik.”

„Az Emirates 51 millió forint összegig fedezi magyar utasai egészségügyi, illetve napi 34 ezer forint összegig a karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során Covid-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket.

A költségtérítés – amely automatikusan jár minden megvásárolt Emirates-repülőjegyhez – a 2020. december 31-éig történő utazásokra érvényes, függetlenül a kabinosztálytól és az úticéltól.

A költségtérítés az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes, abban az esetben is, ha az utas tovább utazik, miután megérkezett az Emirates-szel úti céljára” – írja a társaság.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek