Újraindulhat a Kolozsvár és Budapest közötti légi járat

iho/repülés   ·   2019.05.14. 14:55

David Ciceo a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér igazgatója szerint a Budapest és Kolozsvár közötti közvetlen légi összeköttetés mindkét város számára fontos lenne. A napokban találkozni fog Brüsszelben a budapesti repülőtér igazgatójával, akivel a járat beindításának konkrét vonatkozásairól tárgyalnak majd.

Kolozsvár és Budapest között már volt ideiglenesen közvetlen légi összeköttetés, miután a marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőteret bezárták a kifutópálya felújítása miatt.  A Wizz Air ezért átköltöztette Kolozsvárra a Marosvásárhely-Budapest járatát is. Tavaly júniusban azonban újból megnyílt a marosvásárhelyi légi kikötő, így a pesti járat ismét ott száll le.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek

Vasút Kisvasút

Valentin Expressz a Gyermekvasúton

iho.hu   ·   2023.02.01. 03:00

Más kisvasutakon már többéves hagyomány, hogy a szerelmesek napján különleges vonatok is járnak, de a Gyermekvasúton csak idén indulnak először különvonatok február 14-én.