United: megállapodás a lerángatott utassal, változások

iho   ·   2017.04.28. 13:45
cim
A 3411-es járatról erőszakkal eltávolított utas ügyvédje bejelentette, sikerült az esemény után három héttel megállapodásra jutni a sértett és a légitársaság között. Hogy ez pontosan mit takar, főképp milyen mértékű kompenzációt, az  a megállapodás értelmében nem kerül nyilvánosságra, ezt a feltételt Dao doktor és ügyvédje is elfogadta, adja hírül az ATW online.

Ugyancsak csütörtökön hozta nyilvánosságra a United azt az intézkedés-csomagot, amit az utazási élmény javítása érdekében vezet be, ezzel  kapcsolatban Dao ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy ügyfele „akaratlan bajnoka” lett mindazoknak a változásoknak, amelyek javíthatják utasok millióinak életét, utazási élményét.

(fotók: United)

Thomas Demetrio, akit az USA száz vezető ügyvédje egyikeként tartanak számon, már számos hadjáratot vitt sikerre kisemberek érdekében, nagy cégek és szervezetek ellenében. A légiközlekedés kapcsán elsősorban katasztrófák áldozatai családtagjainak képviseletében perelt társaságokat, gyártókat. A mostani esemény után sajtótájékoztatón tette fel a kérdést: „Úgy kell kezelni minket, mint marhákat?” Mostani nyilatkozatában viszont már megdicsérte a United elnökét, amiért Oscar Munoz száz százalékban vállalta a  felelősséget, nem próbálta áthárítani sem a járatot üzemeltető Republic Airlines-ra, sem a chicagói hatóságokra.

A United portálján közzétett tízpontos csomagterv első intézkedése szerint rendfenntartókat csak kifejezetten biztonsági okokból szabad bevetni, a második pedig kimondja, nem lehet arra kényszeríteni utasokat – megint csak biztonsági kérdések kivételével – arra, hogy feladják a helyüket. Azoknak, akik viszont önként hajlandók erre, a felajánlható díjat 10 ezer dollárra emeli a társaság, miközben felállít speciális csoportokat azzal a feladattal, hogy „kreatív megoldásokat” tudjanak ajánlani utasoknak más repülőtérre vagy más légitársasággal való repülésre, illetve esetleg földi szállításra.

A személyzetek áttelepítésekor nekik is hatvan perccel a repülés előtt jelentkezniük kell a beszállításnál, a társaság évenkénti plusz képzést biztosít az alkalmazottainak. automata rendszert alakít ki az utazási tervek változtatására, a cég csökkenti a túlkönyvelést, arra biztatja az alkalmazottait, hogy helyben és azonnal találjanak megoldásokat az utaskiszolgálás problémáira, illetve bemondásra és minden további vizsgálat nélkül biztosít a társaság 1500 dollárt az elveszett poggyászért.

A változtatások egy része azonnal életbe lép, más pontokat az év folyamán vezetnek be fokozatosan, de a közlemény szerint „ez csak a kezdet”. Munoz azzal kommentálja a csomagot, hogy minden utas a legmagasabb szintű kiszolgálást, és a legmélyebb tiszteletet érdemli.

A társaság vezetője emlékeztet arra, hogy két hete már nyilvánosságra hozták a bocsánatkérést, ugyanakkor a cselekedetek hangosabban beszélnek a szavaknál. Munoz szerint a történtek fordulópontot jelentenek a United életében, hogy a társaság jobb, és inkább fogyasztó-központú légitársaság legyen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek