Útzár május végéig Törökkoppányban

iho/közút   ·   2012.05.04. 09:07

A két évvel ezelőtti rendkívüli mennyiségű eső következtében megrongálódott közúti hidat állítják helyre a következő hetekben Törökkoppányban, ezért május 31-ig teljes útzár van érvényben a Nagykónyi-Törökkoppány-Somogyacsa összekötő úton.

Terelő utakat a helyi utcákon biztosítanak, a teherforgalom számára táblákkal jelzik ezeket az útvonalakat – olvasható a Somogy online internetes portálon.

Két éve, 2010. júniusában háromszor szakadt az égi áldás egy nap alatt Törökkoppányra, összesen  57 milliméter csapadék hullott a településre. Kiöntött a Pernec-patak, valamint a Nagy-Koppány-patak. A faluközepi híd mostanra használhatatlanná, balesetveszélyessé vált, ezért lett sürgető a helyreállítása.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.