Vágányzár tűz miatt

iho   ·   2014.07.04. 20:15

Szünetel a vasúti közlekedés a 150-es, Budapest–Kelebia vasútvonalon Kunszentmiklós-Tass és Bösztör állomások között, mert a pálya mentén ég az aljnövényzet. A lángok veszélyeztetik a vasúti pályát, a sűrű füst pedig az arra utazókra jelentene veszélyt, ezért a Katasztrófavédelem megtiltotta a vonatközlekedést. A két állomás között az utasokat vonatpótló autóbszokkal szállítja a MÁV-Start.

A területen Kunszentmiklós és Szabadszállás között több helyen is ég a növényzet, a tűz a legmagasabb, ötös kiemelt minősítést kapta. A helyszínen a kunszentmiklósi és dunaújvárosi tűzoltók mellett Bács-Kiskun, Fejér és Pest megyéből riasztott egységek is dolgoznak.

A vasúti közlekedés a tűzoltás befejezése után indulhat majd meg, a menetrend szerinti közlekedés a késő éjjeli órákra állhat helyre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.