Vasút–busz-együttműködés északnyugaton

iho   ·   2016.10.19. 15:50

Mondhatnánk, hogy megtört a jég, ha pont a közelben a GYSEV nem járt volna élen az akkor még Vasi Volánnak hívott autóbuszos céggel együtt az összehangolt menetrend, a közös utastájékoztatás és jegypénztárak megvalósításában. A MÁV-Start és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) együttműködése mindenesetre előremutató, sok utaspanaszban előfordul ugyanis a járatok összehangoltságának hiánya, a rossz átszállási kapcsolatok.

A MÁV-Start és az ÉNYKK a fenntartható fejlődés és a mobilitás jegyében kötötte az együttműködési megállapodást. A bevezetőben említett alapfeladatokon kívül a közös utastájékoztatás, baleset, rendkívüli esemény esetén egymás jegyeinek, bérleteinek elfogadása is szerepel. A két szolgáltató a marketingtevékenységet is összehangolja, infrastrukturális fejlasztések esetén (például intermodális csomópontok tervezésekor) együttműködnek, a koordinálásra szakmai munkacsoportokat hoznak létre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek