Vasúti baleset Indiában

iho/vasút   ·   2017.08.20. 08:45
indiabaleset_kislid

A szerencsétlenül járt vonat a Kalinga Utkar Express volt, mely az Uttar Pradesh állambeli Muzaffarnagar körzetben, Khatauli mellett siklott ki, helyi idő szerint délután 5.45-kor. A vonat az Odisha-állambeli Puriból tartott Uttarakhand államba, Haridwar városába. A baleset oka egyelőre ismeretlen, de egymásnak ellentmondó információk vannak arról, hogy Khatauli-állomáson éppen javítási munkálatok folytak, melyről a vonatszemélyzet nem értesült.

Khatauli állomás látképe a szerencsétlenül járt szerelvénnyel (forrás: ndtv.com)

Az Uttar Pradesh-i rendőrség adatai szerint eddig 23 áldozatot tartanak nyilván. Satish Mahana illetékes iparfejlesztési miniszter szerint 97 sérültet szállítottak az állam különböző kórházaiba.

A szerencsétlenségről készült felvételeken egymásra tornyosult vasúti kocsik láthatóak. Egy kocsi a vágányok mellett álló épületbe fúródott. A mentési munkálatokat a National Disaster Response Force (NDRF) irányítja. Lángvágókkal és darukkal igyekeznek az összeroncsolódott kocsik belsejét feltárni, túlélők után kutatva. Eddig hat kocsit sikerült felnyitni az összeroncsolódott 13-ból.

Az indiai vasútügyi minisztérium szerint három vonatot kellett lemondani, további hatot pedig elterelni a szerencsétlenség következtében

A 14521/14522-számú Ambala-Delhi-Ambala Intercity Express, a 18478-számú Haridwar-Puri Utkal Kalinga Express és a 14682-számú Jalandhar-New Delhi Intercity Express nem közlekedett. A vasút külön információs telefonvonalakon informálja az érdeklődőket.

A vasútügyi miniszter, a miniszterelnök és az államfő is együttérzéséről biztosította az érinetteket és családtagjaikat, és a sérülés fokától függően pénzbeni kártalanítást is kilátásba helyeztek. Indiában 2017-ben ez a nagyedik halálos áldozatokat is követelő vasúti szerencsétlenség, és a harmadik Uttar Pradesh államban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek