Vectronokkal frissít a CER Cargo

iho   ·   2023.03.22. 18:30
cer_vectron

Egyelőre két Vectron érkezett meg a hatból, a CER Cargo az Akiemtől bérli a gépeket. Szerdán vette át a CER Komáromban a két mozdonyt.

Összesen hat vadonat új Vectron mozdonyt bérel a CER, a gépeket őszig szállítja le az Akiem. Az első két mozdony március közepén érkezett meg Komáromba, ahol az Akiem bázisa nemrég rendezkedett be a fűtőházba. Itt felmatricázták a két Vectront a CER logóival, majd 22-én, szerdán került sor az ünnepélyes átadásra. Ezzel folytatódik a két cég már öt évre nyúló együttműködése: eddig Traxxokat vett bérbe a CER Cargo az Akiemtől.

A CER-től megtudtuk, hogy a Vectronok a nemzetközi teherforgalomban vesznek majd részt: Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Németországba, Ausztriába és a tervek szerint a Balkán felé is mehetnek majd.

A mozdonyok átadóünnepségén a CER Cargo résztulajdonosaként az SZTA képviselői is részt vettek. Beszédet mondott Patrice Bildstein, a Locomotives BU vezérigazgató-helyettese, Horváth László, a CER Cargo igazgatóság elnöke, Horváth Ottó, a CER Cargo vezérigazgatója, és Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok Igazgatósági Tanácsának elnöke.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Vasútmodell Kiemelt ajánlatok

Indóház, XX/2. 2024. április–május, a kötöttpályás olvasnivaló

iho.hu   ·   2024.04.03. 14:14

Dióhéj: szomorú Szergej-sors, avagy hol Dombóvár állott, most kőhalom; a MÁV V46 sorozatú villamos mozdonyai, a Szöcskék; a világ legnagyobb számban megépített és forgalomba helyezett motorvonata, a Ganz-MÁVAG D1; Délkelet-ázsiai fejlődési pályák szigeti rónákon és esőerdőkben, őszinte kritika az A.C.M.E M63-asáról.