Veszélyes rakományt semlegesítettek az M5-ösön

MTI   ·   2013.04.24. 12:24

Veszélyes anyag szivárgott egy jármű tartályából, emiatt reggel lezárták az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalát a Szeged-Észak kijárat közelében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda délelőtt a távirati irodát.

A mentesítés befejezéséig a rendőrség a forgalmat Balástyánál leterelte az autópályáról a régi 5-ös útra. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője  szerint délre elhárították a veszélyt.

Arany-Tóth Attila elmondta, a szakemberek az eddig ismeretlen okból meghasadt, ezerliteres tartályból átfejtették a veszélyes anyagot egy másik tankba. A kifolyt hidrogén-peroxidot homokkal és speciális anyagokkal felitatták, így az sem az embereket, sem a környezetet nem veszélyezteti. (A hidrogén-peroxid kék színű, robbanásszerű bomlásra hajlamos, maró hatású folyadék.)

A zászlós közölte, az utómunkálatokat követően, röviddel dél után az M5-ös autópályán mindkét irányban újraindulhat a forgalom.

Hatósági vizsgálat indul annak kiderítésére, hogy mi okozta a tartály sérülését tudatta a szóvivő.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.