Veszteséggel adja el a Lufthansa a BMI-t

iho/repülés   ·   2011.12.23. 11:58
A Lufthansa Csoport nyilvánosságra hozta azokat az igen kemény feltételeket, amelyeket az International Airlines Group, a British Airways anyavállalata támasztott a veszteséges BMI légitársaság megvételéhez.

Mint ismeretes, a tárgyalások régóta folynak arról, hogyan értékesíthetné a British Middland Internationalt a tulajdonos német légitársaság. A most közzétett részletek szerint a 271 millió dolláros üzlet csak akkor jöhet létre, ha ebbe belefoglaltatik a BMI fapados leányvállalata, a BMIbaby. Ezt tehát a Lufthansának nem szabad külön értékesítenie, mielőtt az üzlet megköttetik. Ugyancsak komoly vitatéma volt a BMI egy másik leágazása, a BMI Regional körül.

A Lufthansa kénytelen elismerni, hogy ilyen feltételek közepette a BMI-től való megszabadulás „jelentősen negatív” mérlegű lesz a számára, de a német társaság közleménye szerint inkább ilyen feltételekkel is véghezviszi az üzletet, mint hogy tovább hurcolja a veszteséget termelő tulajdonrészt.

Más hírek szerint a British valójában nem akarja talpraállítani a BMI-t, a vezető brit légitársaság számára elsősorban a British Middland által birtokolt londoni leszállási jogok az értékesek.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.