Veterán autókat szállítottak Pozsonyból Kassára vonaton

Korcsmáros Gábor   ·   2023.06.03. 12:00
Veterán

A ZSSK-nak autószállító kocsikat kellett kölcsönöznie osztrák és cseh partnerétől, hogy el tudja vinni mind a hetvenhat gyöngyszemet.

A szlovák személyszállító vasúttársaság (ZSSK) vállalta a nem mindennapi feladatot, hogy biztonságosan elszállítson összesen hetvenhat veterán gépkocsit Pozsonyból Kassára, a „Szlovák 500-as” (500 km slovenských) nevű veterán rendezvény keretén belül. A veterántalálkozó és autóverseny május 29. és június 2. között zajlott.

Olyan gépkocsi csodák kerültek az autószállító kocsikra, mint a leghíresebb csehszlovák autó, a Tatra 87-es, a világ egyik első aerodinamikus autója, de a Jaguar E-type is felgördült a rámpára, sőt, az 1911-ben gyártott Lancia Delta 20/30-as is helyet kapott, mint a legrégebben gyártott autó a résztvevő veteránok között.

A „Szlovák 500-as” egy többnapos rendezvény, ami alatt Kassáról indulva Pozsonyba jutnak a versenyzők, több etap megtételével. Éppen az első nap, május 30-án autóztak el a veteránok Borsiba is, a Rákóczy-kastélyhoz, majd Kassán keresztül Dóval (Donovaly) érintésével másnap a Túróc-vidéken át, és Nagyszombaton keresztül Pozsonyba érkeztek.

A pozsonyi pályaudvarról történő indulásról itt tekinthető meg fotóriport.

Nyitókép: railtrains.sk

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek