Vihar akadályozza a keresést

iho/hajózás   ·   2011.12.27. 13:55

Az orosz Szahalin és a japán Hokkaido szigete közti La Perouse-szorosban tűnt el december 25-én a Ginga halászhajó, nyolcfős személyzetével. Az öt orosz és három indonéz halász közül ötöt már eltűntté nyilvánítottak, az orosz és japán egységek a másik három hajós holttestét keresik csupán. A kutatás első napján három holttestet kiemeltek a vízből, azonosításuk jelenleg is folyik a szahalini Korszakov orosz kikötőben.

A Ginga halászhajót 2011 februárjától augusztusáig javították Nevelszkben, azóta nem tűnt fel a környéken, egészen december 25-ig, amikor is Szahalin szigetén a vészjelzéseit fogták a rádiók. A hajó ekkor Japánba, Wakkanai kikötőjébe tartott. A segélykérés a japán és orosz felségvizek közötti Veszély sziklája közeléből eredt. A nyolcméteres szikla tetején 1913 óta áll világítótorony a navigálást segítendő a La Perouse-szorosban.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Az NSK csapágyinnovációi az InnoTrans 2024-en

iho/vasút   ·   2024.07.03. 12:00

A japán gyártó a közelgő InnoTrans 2024 nemzetközi közlekedéstechnológiai vásáron mutatja be, miként segíthetik világelső megoldásai az európai vasúti ágazatot abban, hogy a szegmens lépést tartson a növekvő fogyasztói elvárásokkal.