Viharkárok miatt áll a tehervasút Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.07.19. 12:35

Az elmúlt napok esőzései jelentős fennakadásokat okoznak a nemzetközi vasúti áruforgalomban.

A cseh–német határátmeneten található Děčín–Bad Schandau átkelőt tegnap elmosta az eső, a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, és a súlykorlátozás miatt csak a személyvonatok. A teherforgalom teljesen leállt.

(kép forrása: Ceské Dráhy)

A ČD Cargónak és a Metransnak összesen 56 tehervonata vesztegel Csehországban, alternatív útvonalak pedig nem igazán vannak Németország felé. A Metrans dunaszerdahelyi konténervonatai Ausztrián keresztül kerülnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Ünnepi partnertalálkozó a Rail Cargo Hungaria 15. évfordulóján

iho/vasút   ·   2024.02.26. 14:15

Tizenöt évvel ezelőtt fejeződött be a MÁV Cargo privatizációja, amelynek során a MÁV árufuvarozási üzletágát kiélezett versenyben nyerte el a Rail Cargo Austria, az ÖBB árufuvarozási leányvállalata. A társaság, amely az új tulajdonosi struktúrában Rail Cargo Hungaria néven folytatta tevékenységét, a jubileum alkalmából ünnepi partnertalálkozót rendezett a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Nagyvasút Vasút Városi vasút

Külföldön nyomul a cseh vasúti ipar

iho/vasút   ·   2024.02.26. 10:00

Komoly árbevétel-növekedést ért el a cseh vasúti ipar. Az ágazat tavaly 130 milliárd cseh korona, mintegy 5,2 milliárd eurós összforgalmat könyvelt el, jelentős részben a külföldi megrendeléseknek köszönhetően. Lesz különvonat is, az Innotransra.