Világbajnokok a magyar vitorlázó műrepülőcsapatok!

iho/repülés   ·   2016.07.30. 11:15
matkop2016_0

A FAI, a Magyar Repülő Szövetség és a Magyar Műrepülő Klub szervezésében jelenleg is zajlik a Vitorlázó Műrepülő Világbajnokság a Kecskemét melletti Matkópuszta repterén. A világbajnokságra Ausztriából, Csehországból, Dániából, Finnországból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Japánból, Lengyelországból, Romániából, Oroszországból, Svájcból, Svédországból és Magyarországról is érkeztek csapatok, és nem túlzás azt állítani, hogy a magyar versenyzők szerepeltek a legeredményesebben.

(fotók: Thomas Gajdos/a világbajnokság Facebook-oldala)

Az Advance kategóriában már nem lesz több versenyrepülés, így eldőlt, hogy Józsa Dávid ezüstérmet szerzett Magyarországnak. Ugyanebben a kategóriában világbajnok lett a Hoós Miklós, Józsa Dávid és Szabó Péter alkotta csapat.

Az Unlimited kategóriában még hátravan egy versenyszám, de szinte biztos, hogy Tóth Ferenc személyében magyar világbajnokot avathatunk szombaton, és a második helyet is egy honfitársunk, Szilágyi János szerezte meg. Hogy teljes legyen a szépszámú hazai közönség öröme, a csapat-világbajnoki címet is Magyarország hozta el. A Tóth Ferenc, Szilágyi János és Sonkoly János alkotta team eredményét senki sem tudta felülmúlni, ők a géposztály világbajnokai.

A pontszerző versenyek nagy része már lezajlott, de egy igazi közönségmágnes rendezvény még hátravan: ma tartják a látványos, kicsiknek és nagyoknak egyaránt sok izgalmas programot felvonultató repülőnapot.

Részletes angol nyelvű eredménysor a világbajnokság hivatalos oldalán olvasható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.