Volánbusz a BudapestGO-ban!

iho/közút   ·   2023.01.25. 15:00
00_volanbusz_budapestgo

A BudapestGo az agglomerációban élőknek is jelentős segítséget nyújt az utazástervezésben. A BKK applikációjában a MÁV–Volán-csoport együttműködésében korábban a MÁV-HÉV és MÁV-Start érintett járatai után január 25-étől már elérhetők a Volánbusz Budapest elővárosában közlekedő regionális autóbuszainak valós idejű adatai is: a felhasználók láthatják az autóbuszok aktuális helyzetét, illetve azt is, hogy azok pontosan mikor érkeznek egy megállóba vagy mikor indulnak onnan.

A Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan fejleszti a BudapestGo-t, amelyben immár a Volánbusz 300–899 számú regionális járatainak valós idejű járatinformációi is elérhetők. Az újítás elsősorban az agglomerációban élőknek nyújt segítséget, akik közül sokan nap mint nap utaznak lakóhelyük és a főváros között.

A fejlesztésnek köszönhetően ezentúl az agglomerációban élők a regionális járatok esetében is pontosan láthatják, hogy a lakóhelyük és a célállomás között hogyan, milyen járatokkal és mennyi idő alatt tehetik meg az általuk tervezett utat.

  • Térképen követhető, hogy éppen hol jár a sárga színnel jelölt busz és mikor érkezik a megállóba, így kiszámíthatóbb lesz a közlekedés.
  • Amennyiben a járat elindult a végállomásról, a megállóhelyeken is valós adatok jelennek meg.
  • Utazástervezés során a beállítások menüpontban állítható be, hogy a Volánbusz járatokkal is tervezzen az alkalmazás.
  • A „járműről tervezek” funkcióval ez úgy is lehetséges, ha már az utas felszállt a járatra.
  • A BudapestGO abban is segít az ügyfélnek dönteni, hogy az agglomerációból egy elővárosi vonattal vagy egy regionális busszal lehet gyorsabban átszállni a BKK egyik járatára, és elérni a fővárosi célját.
  • Az utazástervezés mellett az utasok a helyi és a helyközi (kivéve környéki) Volánbusz-járatok igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket továbbra is megvásárolhatják a BKK-nak a Közlekedési Mobiljegy rendszerhez csatlakozó alkalmazásában.

Az újításnak köszönhetően mostantól minden fontos szolgáltató, a BKK mellett a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatai is elérhetők a BudapestGo-ban. Ezentúl még inkább érdemes Budapest-bérletet vásárolni, hiszen nemcsak a BKK-járatokat, hanem Budapest határán belül külön díj fizetése nélkül a Volánbusz – menetrendben megjelölt – elővárosi és regionális járatait is igénybe lehet venni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.