Volánbusz: nem okozott sem káoszt, sem jelentősebb fennakadást a munkabeszüntetés első napja

iho/közút   ·   2023.12.11. 09:40
01_volanbusz_sztrajk

Az autóbusz-vezetők többsége a tárgyalóasztalnál küzdene a 2024-es bérfejlesztésért.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetés első napján tapasztaltak szerint a Volánbusz munkavállalóinak óriási többsége nem támogatja a bérkövetelések érvényesítésének legradikálisabb módját, s az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően első lépésben mindenekelőtt a tárgyalóasztal mellett törekedne megállapodásra, hiszen az 2023 vonatkozásában is eredményre vezetett.

A vasárnap 16 órakor összesített adatok szerint – a szakszervezet számításaival ellentétben –– a munkabeszüntetésben résztvevő autóbusz-vezetők száma nem érte el a hétszázat, aránya pedig a teljes állományukhoz képest hat százalék, az advent második vasárnapján dolgozók létszámához képest huszonkét százalék volt. Ennek alapján az előzetes adatok szerint a nyilvánosságra hozott, esetlegesen nem közlekedő járatok körülbelül hetvenöt százaléka mégis menetrend szerint közlekedett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek