Vonatozás, siklott tehervagonnal

iho/vasút   ·   2018.02.18. 11:15
tehervonat_deutsche_bahn_siklas_kislid

Többnyire inkább terepasztalon látunk olyat, hogy a kisiklott kocsit a vonat magával vonszolja, azonban Duisburg-Bissingheim mellett ez most valósággá vált. A tehervonat utolsó kocsija leugrott a sínről, de viszonylag sok idő eltelt, mire a mozdonyvezető erről tudomást szerzett.

A vonal menti szelvénytábla 7,95 kilométert mutathatott ott, ahol a siklás történt, a megállás helyén pedig 11,84-et, tehát majdnem négy kilométer hosszan vonszolta magával a tehervonat a kisiklott kocsit. Ratingen-Lintorfnál aztán végre sikerült megállni. Természetesen a vágányban jelentős károk keletkeztek, de nem úszta meg szárazon az érintett két útátjáró sem, sőt, utóbbinál aztán egy közúti jármű is megsérült, amelyik ráhajtott az átjárót elborító ágyazatkövekre. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a tehervonat üres kocsikat továbbított. Így is nehezünkre eshet elképzelni a nyomkarimák csattogását négy kilométer hosszan a betonaljakon, rakottan pedig ez már kifejezetten fájdalmas lett volna.

Figyeljük a forgóvázat! (forrás: Bundespolizei)

Az elsődleges vizsgálatok alapján nem emberi mulasztásról, hanem tisztán technikai hibáról van szó. A balesetben senki nem sérült meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek