Vonattűz Indiában, legalább huszonhat halott

iho   ·   2013.12.28. 10:30
cim2

Legalább huszonhárom halálos áldozata van egy dél-indiai vonattűznek, jelenti a BBC. Az áldozatok között két gyerek is van. A The Times of India már huszonhat halálos áldozatról tud.

A lángok a Nanded–Bangalore expressz egyik kocsijában pusztítottak Andhra Pradesh államban, Kothacheru állomás közelében, az áldozatok többsége nem megégett, hanem megfulladt a tűz keltette fekete füstben. Az utasok közül többen meghúzták a vészféket majd kimenekültek a szerelvényről.

A tüzet eloltották, de az okáról a hatóságok csak a vizsgálat után nyilatkoznak. A The Times of India szerint lehetséges, hogy a vagon elektromos rendszerében keletkezett rövidzárlat okozta a tüzet, és az indiai vonatok többsége nincs felszerelve automata tűzoltó berendezésekkel.

A tűz egy légkondicionált vagonban tört ki, ahol legalább hatvanan utaztak, a mentést a köd és a szmog nehezítette, a sérültek és eltűntek pontos száma még nem ismert. Az indiai beszámolók szerint az utasok többsége mélyen aludt a katasztrófa bekövetkeztekor, helyi idő szerint hajnali fél négykor, akik ébren voltak, azok tudtak elmenekülni.

A BBC összefoglalója megjegyzi, hogy India napi 9000 vonattal és napi 18 millió utassal működő állami vasúti hálózatán meglehetősen sűrűn történnek balesetek. Tavaly ugyancsak Andhra Pradesh államban negyvenheten vesztették életüket egy vonattűzben.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek