Zalában kezdődik a vonatok és buszok egymáshoz igazítása?

MTI/iho   ·   2020.07.22. 09:35
kiskep_volan_neopl

A közlekedési cég Budapest és Zalaegerszeg, illetve Budapest és Nagykanizsa között a vasút igénybevételét ajánlja. A közvetlen távolsági autóbuszokkal Budapestről eddig elérhető Zala megyei településeket a vonatokhoz csatlakozó regionális autóbuszjáratokkal lehet elérni.

Megszűnik

  • a Budapest–Zalakaros–Nagykanizsa,
  • valamint a Budapest–Keszthely–Hévíz–Zalaegerszeg–Lenti vonal.

Új járatként a Budapest–Keszthely–Hévíz–Zalakaros–Nagykanizsa útvonalon indítanak járatot naponta kétszer mindkét irányba, ezekkel a Zala megyei fürdőhelyeket, illetve a Kis-Balaton körüli településeket – Alsópáhok, Sármellék, Zalavár, Zalaszabar, Nagyrada, Garabonc – lehet elérni.

Szintén új a Lenti–Zalaegerszeg–Keszthely–Balatonszentgyörgy közötti, vasúthoz csatlakozó autóbuszvonal, amellyel Balatonszentgyörgyön biztosítanak átszállást a kétóránként a budapesti Déli pályaudvar felől érkező, illetve oda induló vonatokhoz. Hasonló közlekedési lehetőséget kínál az ugyancsak újonnan induló Nagykanizsa–Zalakaros–Balatonszentgyörgy–Keszthely vonal, amely szintén Balatonszentgyörgyön csatlakozik a Budapest-Déli pályaudvar felől érkező, illetve oda induló vonatokhoz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.