Transport Logistic, 2019-ben is

iho   ·   2019.06.05. 18:00
400px_transportlogistic

A szakmai aktualitásokkal és színvonalas rendezvényekkel egybekötött Transport Logistic 2019 nemzetközi logisztikai, mobilitási, IT és ellátásilánc-menedzselési vásáron a világ országaiból több ezer szereplő mutatkozik be az áruszállítás és ellátási lánc területéről, több mint száztízezer négyzetméteren. Az 1978 óta megrendezett szakmai vásáron és kiállításon az iparág legfontosabb szereplői gyűlnek össze a világ minden részéről, innovatív megoldásaikkal.

A konferenciát is magába foglaló Transport Logistic optimális megoldásokat kínál minden igény számára, egy helyre összehozva az innovatív termékeket, technológiákat és rendszereket, valamint az összetett szakértelmet és az erős értékesítési fókuszt. A rendezvényen lehetőség van megismerni napjaink aktuális szállítmányozási és logisztikai szolgáltatásait, szállítmányozási rendszereket, informatikai és korszerű IT-megoldásokat, a telematika, az e-business és a telekommunikáció aktualitásait, raktármenedzsment-rendszereket, valamint csomagolástechnológiai újdonságokat.

A rendezvénnyel egyidőben tartják az air cargo Europe légiszállítmányozók szakmai fórumát is.

A 2017-es Transport Logisticon hatvankét országból 2162 kiállító vett részt, több mint 115 ezer négyzetméternyi kiállítóhelyen, kilenc csarnokot, valamint egy szabadtéri kiállítóterületet megtöltve. A konferenciaprogramon körülbelül kétszáz szakember tartott előadást. A 2017-es rendezvényre 60 ezer 726 látogató érkezett százhuszonhárom országból.

Az idei kiállítás arra próbál rávilágítani, hogy a kibővített valóság, a robotika, a mesterséges intelligencia, az önvezető autók és a drónok hogyan hatnak a logisztikai szektorra. Ezek mind kapcsolatban állnak a logisztika és az IT szoros integrációjával, és ebből következően a digitalizációval is. A téma egyre fontosabbá válik a logisztikában, az üzleti folyamatok optimalizálását és új üzleti modellek kifejlesztését idézve elő.

Idén június 4-től 7-éig tart a müncheni Transport Logistic kiállítás és vásár (fotók: ÖBB RCG)

Központban az ÖBB Rail Cargo Group

Az egyik legnagyobb kiállító idén az ÖBB Rail Cargo Group (RCG), mely ügyfélközpontú és piacorientált megközelítését mutatja be a 6-os csarnok vásárterén felállított, háromszáz négyzetméteres standjánál. Az osztrák vállalat számos üzletágából érkeztek logisztikaspecialista szakemberek, akik részletesen bemutatják az RCG termékportfólióját, valamint információkat szolgáltatnak a csoport üzletágainak jelenlegi fókuszpontjairól. A cégcsoport vezérigazgatója, Andreas Matthä részt vesz számos eseményen, többek között a Távol-Keletben rejlő potenciállal kapcsolatos Selyemút Dobogón.

Az ÖBB Rail Cargo Group TransFER szolgáltatása Európa különböző részein nyújt közvetlen szállítási lehetőséget az acélipar, az energiaipar és az autóipar számára. A Bécs és Skandinávia közötti TransFER jelenleg hetente legfeljebb négy fuvart kínál, összekötve Ausztriát Észak-Európával. A Duisburg és Linz közötti útvonal is elérhető már, továbbá várhatóan még az éven elindulhat a Rotterdamot Duisburggal összekapcsoló TransFER.

Az RCG jelentős eredményeket ért el az acélipari termékek, az energiaellátáshoz szükséges nyersanyagok, valamint az európai autóipari termékek szállításának terén, melyek a legnagyobb pontosság mellett zajlottak. A cégcsoport 2018-ban körülbelül másfélmillió tonna vashulladékot szállított vasúton Olaszországba.

Az ásványi olajjal, mezőgazdasággal, vegyszerekkel és környezetvédelemmel foglalkozó üzletág petróleumot, gázt, vegyi anyagokat, valamint mezőgazdasági és hulladékkezelési termékeket szállít vasúton, országos és nemzetközi szinten, egyetlen kocsirakomány vagy zárt tehervonat formájában. 2018-ban több mint ezeregyszáz ilyen szerelvény közlekedett Magyarországról, Romániából, Horvátországból és Szerbiából Olaszországba. A cseppfolyósított gázok biztonságos szállítása épp olyan fontos, mint az ásványi olajé: a „gördülő csővezeték” megfelel az üzemanyag-tárolásra vonatkozó állandó rendelkezésekre.

Az egyik legjelentősebb kiállító az Európa-szerte jelen lévő osztrák ÖBB Rail Cargo Group

Az RCG fa, papír, építőipari anyagok és fogyasztási cikkek szállításáért felelős üzletága a legnagyobb faanyagszállító vállalkozás Közép-Európában, évente körülbelül hétmillió tonna árut kezelve. A cégcsoport a nemzetközi TransNET hálózaton felül átfogó hálózattal rendelkezik az egy-egy kocsinyi fuvarok terén is. A jelenlegi fókuszpontok a Bécs–Olaszország és a Bécs–Skandinávia TransFER útvonalak, valamint a Green City Logistics, a személyre szabott projektlogisztika és a raktárlogisztika. Az RCG Fogyasztási Termékek divíziója partnerként működik együtt az úgynevezett barna- és fehéráruk (vagyis televíziók és audiolejátszók, valamint nagyobb méretű háztartási eszközök), italok, élelmiszer és összevont rakományok szállítása során.

Az RCG intermodális üzletága több kiemelkedő eredménnyel is büszkélkedhet. Az egyik, hogy tavaly több mint négyszáz szerelvény közlekedtettek le Kínából és Kínába. Egy másik siker, hogy Hszian és Budapest között tíz-tizenkét napos menetidővel sikerül árukat szállítani. A trieszti kikötőből és oda több mint 3300 szerelvényük szállított árut, és jó eredménynek számít a sikeres ISU (vagyis innovatív félpótkocsi-átrakodó) szállítási rendszer is. A nagy távolságú összeköttetések meglehetősen gyakori közlekedésének köszönhetően az ügyfelek már számos TransFER-szolgáltatás közül választhatnak: a lengyelországi Lódz és a törökországi Isztambul, az ausztriai Wels és a németországi Lübeck, a németországi Duisburg és az olaszországi Velence, az ausztriai Wolfurt és az olaszországi Trieszt, valamint a Trieszt–Bécs–Linz–Trieszt útvonalak állnak rendelkezésre.

Az RCG szerint a kínai piac hatalmas lehetőségeket kínál az Európa és Kína közötti árufuvarozás számára, ezért a vállalat folyamatosan fejleszti a távol-keleti távolsági kapcsolatait. A cégcsoport bemutatja az Xrail Alliance-t is, melynek célja az európai egyedi kocsirakományú fuvarozás optimalizálása a felhasználóbarátság, a hatékonyság és a versenyképesség terén. Az RCG prezentálja az új Beszállítói Eszközt is, mely lehetővé teszi, hogy még hatékonyabban valósulhassanak meg a digitális hálózaton belüli szállítói szolgáltatások. Kiállítják az automatikus fékvizsgálati rendszert is, mivel ez a vonatok automatizálásához fontos eszköz alapvető lesz az árufuvarozási teljesítmény növeléséhez a jövőben.

A Rail Cargo Group 8500 dolgozójával, Európa-szerte megtalálható leányvállalataival és 2,3 milliárd eurós éves forgalmával Európa egyik vezető logisztikai vállalatának számít. Partnereivel együtt a Rail Cargo Group átfogó end-to-end logisztikai hálózatot kínál Európa-szerte, sőt egészen Ázsiába is, összekötve az európai agglomerációkat és kikötőket a gazdaságilag sikeres orosz, török, vagy akár kínai városokkal. A Rail Cargo-csoportot a Rail Cargo Austria AG üzemelteti és irányítja.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek