A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások február 14-étől

iho/vasút   ·   2022.02.13. 12:00
vaganyzar_2020_01

150, 120a, 80a, 30, 108, 18: ezek a jövő heti „vágányzári lottószámok”.

150-es: ellesznek vele egy ideig

Újabb, jelentős fázisához érkezett a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása azzal, hogy Délegyháza és Kelebia között vágányzár mellett folytatódik a kivitelezés. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének első menetrendi üteme idén április 30-éig lesz érvényben. Ebben az időszakban a vonatok csak Budapest és Délegyháza között közlekednek. A Délegyháza–Kiskunhalas–Kelebia szakaszon vonatpótló autóbuszokkal, valamint a Volánbusz helyközi és távolsági járataival lehet utazni, ezek közlekedése a lezárás idejére a térségben megváltozik, és átveszi az érintett települések teljes kiszolgálását.

Kőfelső és Ferencváros felé is zajlik a pályafelújítás a Keletiből, S60-as és s80-as vonatokat pótlóznak éjszakánként

Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső, illetve a Keleti pályaudvar és Ferencváros között május 6-áig éjszakánként 23:30-tól 4 óráig pályafelújítást végeznek. Emiatt a Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

(térképek: MÁV-Start)

A Budapest–Hatvan vonalon

  • A Keleti pályaudvarról Hatvanba 3:55-kor és 23:50-kor, valamint Hatvanból a Keleti pályaudvarra 22:50-kor induló S80-as vonat helyett a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon

  • A Keleti pályaudvarról Szolnokra 23:55-kor és 0:55-kor induló, továbbá Szolnokról a Keleti pályaudvarra 21:19-kor és 22:19-kor induló S60-as vonat utasainak a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszokkal kell utazniuk.

Mindkét vonalon a pótlóbuszok a Keleti pályaudvar mellől, a vonatok menetrendjéhez képest korábban indulnak, illetve később érkeznek. Kőbánya felső és Hatvan között a vonatok menetrendjei változatlanok, kivéve a (3068-as számú) S80-as vonatot, mely Kőbánya felső és Hatvan között három perccel később közlekedik.

S36-osok, G43-asok és a Hétmérföldes máshogy jár a nemzeti ünnepig a kőteheri munkák miatt

Kőbánya Tehernél március 15-éig pályakarbantartást végeznek, ezért néhány S36-os és G43-as vonat rövidebb útvonalon közlekedik vagy kimarad a menetrendből.

  • A Kőbánya-Kispestről Kápolnásnyékre 5:57-kor induló 3810-es és a 6:57-kor induló 3812-es számú S36-os,
  • továbbá a Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra 6:27-kor induló 3512-es és a Kőbánya-Kispestről 7:27-kor induló 3522-es számú G43-as vonat Üllő és Kőbánya-Kispest között, valamint a 3592-es számú vonat

Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld között nem közlekedik.

Vasárnaponként a 16303-as számú Hétmérföldes vonat Ferihegy és a Nyugati pályaudvar között később közlekedik: Ferihegyről 20:25-kor, Kőbánya-Kispestről 20:34-kor, Zuglóból 20:44-kor indul, a Nyugati pályaudvarra 20:52-kor érkezik meg.

Épül a nagy építmény Debrecenben, a délutáni vonatokat épp ezért pótlózzák

A Debrecen–Füzesabony vonalon október 28-áig Tócóvölgy és Balmazújváros között végzett pályaépítési munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, illetve két-két délutáni vonat helyett Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Hétvégi fokozott figyelem a székesfehérvári oldalon

A Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon február 19-én és 20-án egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, mert Székesfehérvár és Szabadbattyán, valamint Ferencváros és Kőbánya-Kispest között pályakarbantartást végeznek.

  • A Keszthely, illetve Nagykanizsa felé közlekedő Balaton és Tópart InterCity vonatok 7 és 16 óra között öt perccel korábban indulnak a fővárosi, négy perccel korábban a székesfehérvári állomásokról, Lepsénytől eredeti menetrendjük szerint közlekednek.
  • A Tópart InterCity vonatokhoz Székesfehérváron csatlakozó tapolcai személyvonatok 8 és 17 óra között 12 perccel korábban, minden óra 18 perckor indulnak, Szabadbattyántól eredeti menetrendjük szerint közlekednek tovább.
  • A Siófokról Székesfehérvárra 8 és 15 óra között induló személyvonatok menetideje Szabadbattyán és Székesfehérvár között hét perccel hosszabbodik meg.
  • Február 19-én Ferencváros és Kőbánya-Kispest között pályakarbantartást végeznek. Kőbánya-Kispest állomáson nem biztosítanak csatlakozást az S36-os vonatokról Szeged felé, a G43-as vonatokról Debrecen felé, mert Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között 12 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje.
Esti vonatpótlás a 18-ason

A GYSEV Szombathely–Kőszeg vonalán február 16-ától március 7-éig esténként pótlóbuszok közlekednek pályafelújítás miatt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek